Alice Horsman Oefentherapie Ommen
Chevalleraustraat 13 - 7731 EE Ommen
- 0529 - 45 12 57

Hieronder vind je ervaringen van mensen met Cesartherapie, psychosomatische therapie of chronische pijn therapie. Ze blikken na afloop terug en staan stil bij de vraag: “Wat heeft de therapie voor mij betekend?”

 

Vrouw 50 jaar, met chronische nek- en schouderpijn, werkzaam in de thuiszorg.

Mijn klachten zijn denk ik al wel 2 of 3 jaar aanwezig. Ik had altijd pijn in de nek en schouders, maar dat ging verder tot pijnlijke gewrichten in armen en handen, waaronder een tennisarm, roeiers pols en zere vingers. Mijn werk in de thuiszorg werd hierdoor beïnvloed. Vaak was ik kapot na een dag werken en had veel pijn en het was ook niet bevorderlijk voor mijn humeur. De huisarts verwees mij door naar de reumatoloog, die verwees mij door naar cesartherapie. Ik dacht wat moet ik nou met houding en bewegingstherapie, ik zag er het nut niet van in, maar ja je kunt het altijd proberen. Bij Alice werd het mij duidelijk dat het ging om ” Chronische Pijn therapie” en niet alleen houding en beweging.

De eerste weken wordt je er van bewust gemaakt wat chronische pijn is en hoe je dat kunt verlichten door houding en beweging te veranderen en voldoende rust te nemen.
De oefeningen die je mee krijgt als huiswerk zijn niet moeilijk en pas je toe in het dagelijks leven: ontspan je schouders, schouders naar beneden, goed rechtop lopen enzovoort. Je bent er bewust mee bezig. Na ongeveer 8 weken moest ik stoppen met de chronische pijn therapie wegens een operatie. De oefeningen bleven in mijn hoofd rond spoken en ik voerde ze zo goed mogelijk uit. Voor een voorspoedig herstel moest ik voldoende rust nemen, daar heb ik goed gehoor aan gegeven. De rust en de oefeningen hebben mijn lichaam goed gedaan, mijn lichaam was hier aan toe. Door daarnaast veel te wandelen, ontspannen en goed naar mijn lichaam te luisteren ben ik op dit moment van alle klachten af. Ook heb ik een corrigerende schouderband aan geschaft, om mijn schouders in de goede positie te brengen naar achteren.

Mijn conclusie van alles is:
Dat ik heb leren luisteren naar mijn lichaam en niet altijd maar door denderen daar kan je lichaam niet tegen. Je moet voldoende rust nemen en ontspannen op zijn tijd en goed op je houding en bewegingen letten, en niet over je grenzen heen gaan. Ik heb bij deze chronische pijn therapie veel geleerd. Ook hoe klachten, door overbelasting,  zijn ontstaan en wat ik zelf kan doen om dit te voorkomen. Werken doe ik weer met veel plezier en zonder pijn. Ik functioneer weer en voel mij daar heel blij mee, ik kan weer vrolijk zijn en zit lekker in mijn vel. Dank je wel Alice voor je tips en handvatten, ik heb er veel aan gehad.
Groetjes van een tevreden cliënt.

 

Vrouw, 41 jaar, met rugpijn

Mijn ervaringen met ‘Cesartherapie’ bij Alice Horsman zijn heel goed. Ik kwam er met lichamelijke klachten, rugpijn en eerder al eens voor chronische hyperventilatie. Op een heel eenvoudige manier leert ze je oefeningen (waar je gelukkig echt niet sportief voor hoeft te zijn) om je houding te verbeteren en de pijn te verminderen. Deze oefeningen kun je daarna eenvoudig zelf toepassen.

Wat een extra meerwaarde geeft is dat er niet alleen aandacht is voor de klacht maar ook waar deze vandaan komt, zoals bijvoorbeeld langdurige stress. Deze ‘psychosomatische oefentherapie’ heeft mij zeker geholpen. Door ontspanningsoefeningen en allerlei tips leer je hier beter mee om te gaan. En je sterker te voelen bij dagelijkse normale stress, maar ook als stress door bepaalde omstandigheden langdurig is geweest (‘stressortherapie’). Doordat je er bewuster mee bezig bent leer je de stressoren eerder te zien, waardoor ze minder snel te groot worden waardoor je uiteindelijk weer lichamelijke klachten krijgt. De klachten worden dus niet alleen verholpen, maar er wordt ook geprobeerd om ze te voorkomen.

De praktijk is heel rustig wat ik erg fijn vind. Je bent alleen aan het oefenen en niet in een zaal waar meerdere mensen behandeld worden. Er is altijd ruim de tijd om je klachten/problemen te delen met de therapeute, die aandacht voor je heeft en goed naar je verhaal luistert.

 

Vrouw, 36 jaar, met SOLK

Ik was een gezonde vrouw, had nooit klachten, tot vorig jaar augustus ik een ontsteking in mijn neusholte kreeg wat gepaard ging met een zere tong en andere klachten. De klachten ontstonden na ziekte van mijn moeder in de maand ervoor. Ik zag het even aan, soms leek het over te zijn, maar de klachten kwamen steeds weer terug en ik besloot naar de huisarts te gaan. Die schreef een neusspray voor, deze moest ik 2 weken gebruiken….de klacht ging niet over…bovendien kwamen er steeds meer klachten bij! En werd ik bang! De huisarts adviseerde de spray wat langer te gebruiken, wat ik deed, maar de klacht bleef terug komen en er kwamen andere klachten bij. Dit keer ook een vieze smaak in de mond… klachten in de rug, druk op de borst, moeilijk kunnen slikken en opboeren van lucht. Ik was volledig in paniek en voelde me op sommige momenten echt ziek en dacht dat er iets heel ernstigs aan de hand was!! Ik voelde me ellendig en in maart ging ik nog maar weer eens naar de huisarts. Hij luisterde naar mij en herkende mijn probleem. Hij stuurde me door naar de Cesar therapie. Ik dacht nog….wat moet ik daar?! Maar ik wilde zo graag dat het beter ging dat ik maar heb gebeld.

Zo kwam ik in contact met Alice Horsman die psychosomatische therapie voorstelde. Ze legde me uit hoe mijn lichaam in elkaar zat. En dat het limbisch systeem ontregeld was waardoor mijn immuunsysteem minder goed werkte. En ook dat ik daar zelf wat aan kon doen. Na een paar hele goede tips, oefeningen en goede uitleg ben ik aan de slag gegaan. Na 2-3 weken therapie voel ik me herboren en ben ik bijna weer de oude! Mijn neusverkoudheid is over. Wat ik heb gedaan? Ik heb mijn negatieve gedachten over de klacht zoveel mogelijk omgezet naar positief. Door zo min mogelijk met mijn klachten bezig te zijn. En als het wel weer een keer niet goed ging er wel bij stil te staan maar er niet in te blijven ‘hangen’.

 

Man, 45 jaar, met nek- en schouderpijn en hoofpijnklachten

Ik had al jaren last van slapeloosheid, nek, schouder en hoofdpijnklachten. Via mijn huisarts kwam ik bij de chiropractor terecht, vastzittende spieren was de oorzaak. Na een paar bezoekjes namen de klachten wel af, maar na verloop van tijd kwamen de klachten ook weer terug. Mijn huisarts adviseerde mij toen houdingstherapie. Zo kwam ik bij Cesartherapeute mevrouw Horsman terecht. Na enkele houdingslessen constateerde mevrouw Horsman (te) weinig vooruitgang en stelde psychosomatische oefentherapie voor. En al snel kwam zij er achter dat spanning en stress de hoofdoorzaken waren. Na enkele behandelingen met onder andere ontspannings- en ademhaling lessen namen de klachten snel af. Met als gevolg dat ik nu ‘s nachts beter doorslaap en ook veel minder prikkelbaar ben. En als de klachten weer opkomen, weet ik nu waar ik op moet letten, met als gevolg dat ik de klachten zelf kan bestrijden. Dit allemaal is mogelijk door de professionele hulp en aanpak van mevrouw Horsman.

 

Meisje, 12 jaar, met rugpijn

Ik had al een tijdje last van mijn rug. Dit had ik vooral als de dag voorbij was. En toen ging ik naar de huisarts en die zei dat het goed was om naar Cesartherapie te gaan. Bij Cesartherapie zagen ze dat ik een holle rug had. Dus mijn houding was niet goed. Ik kreeg oefeningen mee, die ik thuis op bed oefende. Deze oefeningen hebben me goed geholpen. Ik heb geleerd hoe ik goed moet staan, hoe ik goed moet lopen. En ook heb ik geleerd hoe ik goed moet zitten. Ik ben blij dat ik naar Cesartherapie geweest ben, want nu heb ik geen last meer van mijn rug.