Alice Horsman Oefentherapie Ommen
Chevalleraustraat 13 - 7731 EE Ommen
- 0529 - 45 12 57

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam.

Om de kwaliteit van de zorg te behouden en voortdurend te verbeteren, richt ik me op:

Lidmaatschap VvOCM

Ik ben lid van de beroepsvereniging, de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck.

Kwaliteitsregister Paramedici

KP logoAls oefentherapeut Cesar en psychosomatisch oefentherapeut sta ik ingeschreven in het ‘Kwaliteitsregister Paramedici. Mijn praktijk voldoet aan de door de VvOCM vastgestelde kwaliteitseisen voor registratie in dit register. Om de vijf jaar vind herregistratie plaats. Het nummer waarmee ik sta ingeschreven in het KP-register is 29901143594.

Intercollegiale overleggroepen

Voor intercollegiaal overleg met collega’s uit de regio komen we voor de oefentherapie Cesar bijeen in Ommen, in ’t Vlierhuis. Voor het Netwerk chronische pijn Zwolle e.o. bezoek ik de leesavonden en bijeenkomsten in Heerde en Steenwijk. Voor de psychosomatische oefentherapie in Zwolle en Harderwijk, het Netwerk Psychosomatiek Zwolle e.o. vergadert eveneens in Zwolle. Gemiddeld vijf bijeenkomsten per overleggroep per jaar met als doel kwaliteitsverbetering.

Bij- en nascholing

Om mijn vakkennis te blijven ontwikkelen volg ik jaarlijks bij- en nascholing.

Cliënt tevredenheidsonderzoek

De kwaliteit van de praktijk oefentherapie Ommen word gemeten door het onafhankelijk onderzoeksbureau Qualizorg. Aan het eind van de therapie word uw medewerking hier voor gevraagd.

Kamer van Koophandel

De praktijk staat ingeschreven bij de KvK onder nummer 08198242.