Alice Horsman Oefentherapie Ommen
Chevalleraustraat 13 - 7731 EE Ommen
- 0529 - 45 12 57

Lichaam en geest in balans

Uw lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden. Wist u dat die zere nek of onderrug best door stress kan blijven zeuren? Als u stress heeft door bijvoorbeeld een te hoge werkdruk, problemen thuis of andere dagelijkse problemen kunt u hierdoor naast psychische problemen ook fysieke problemen krijgen. De stress prikkelt namelijk uw pijnsysteem. De pijn die dan ontstaat geeft u misschien nog wel meer stress en zo ontstaat er al snel een vicieuze cirkel.

Evenwicht tussen spanning en ontspanning

Heeft u het idee dat uw klachten ontstaan door stress? En heeft u zowel psychische klachten (minder concentratievermogen, prikkelbaar, slaapproblemen) als fysieke klachten? Dan kan psychosomatische oefentherapie (PST) helpen. Voor u is het fijn dat u bij dezelfde therapeut aan de slag kan met zowel het fysieke als het psychische aspect. De oefentherapie richt zich op het herstel van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning.

Terug in balans

Samen met de therapeut zoekt u naar de oorzaak van de klachten aan de hand van therapeutische gesprekken. Doel hierbij is het helder krijgen van problemen, deze problemen te verwerken en ze uiteindelijk op te lossen of er beter mee leren om te gaan. Ook krijgt u door cognitieve gedragstherapeutische behandeltechnieken meer inzicht in uw gedachten, emoties en handelen. Uiteindelijk leert u door middel van onder andere ontspanning- en  ademhalingsoefeningen weer in balans en tot rust te komen.

Denkt u dat psychosomatische oefentherapie kan helpen bij uw klachten? Neem dan contact met ons op. Tijdens een intake gesprek bespreken we samen of de oefentherapie voor u geschikt is.

 

Download de folder