Alice Horsman Oefentherapie Ommen
Chevalleraustraat 13 - 7731 EE Ommen
- 0529 - 45 12 57

Intake

Voordat we met het vraaggesprek beginnen leg ik eerst in het kort uit wat de therapie inhoud en is er ruimte voor uw vragen. Vervolgens leg ik uw persoonlijke gegevens vast in het dossier en bespreken we hoeveel behandelingen u vergoed krijgt van de zorgverzekeraar.

Vraaggesprek en onderzoek

Er volgt een vraaggesprek waarin uw klacht of probleem in kaart wordt gebracht.

Daarna volgt een oefentherapeutisch onderzoek waarbij  uw houding word geanalyseerd en meerdere bewegingen worden bekeken. Er worden  verschillende  testen gedaan om uw lenigheid en spierconditie te boordelen.

Bij de psychosomatische oefentherapie  word de beleving van uw klacht of  probleem uitgevraagd, er is ruimte voor het verhaal achter de klacht en het lichamelijk onderzoek is minder uitgebreid.   

Bij de chronische pijntherapie word naast het  lichamelijk onderzoek uw klachtbeleving en manier van omgaan met pijn uitgevraagd en de invloed die het heeft op uw dagelijks functioneren en vult u enkele vragenlijsten in.

Het behandeldoel en –plan  word opgesteld en met u besproken.

De duur van het oefentherapeutisch onderzoek is 45 tot 60 minuten. De duur van een behandeling is gemiddeld 30 minuten voor de Cesartherapie en 45 minuten voor de psychosomatische oefentherapie.

De behandeling 

Tijdens de behandelingen gaat u aan het werk met doelgerichte oefeningen, tips en adviezen. De kennis en vaardigheden die u leert zorgen ervoor dat u na afloop van de therapie deze zelfstandig kunt voorzetten. U wordt uw eigen therapeut en kunt adequaat handelen wanneer dit nodig is.   

Kijk voor meer uitgebreide informatie over de therapieën onder behandelingen.