Alice Horsman Oefentherapie Ommen
Chevalleraustraat 13 - 7731 EE Ommen
- 0529 - 45 12 57

Een ander helpen, dat is het allermooist

Ik ben Alice Horsman, oefentherapeut van de praktijk Cesar oefentherapie in Ommen. Al sinds mijn kinderjaren houd ik erg van bewegen en buiten zijn. Ik ben opgegroeid in Witharen en was altijd buiten in de natuur te vinden.

Toen ik na de HAVO een opleiding moest kiezen was het al snel duidelijk dat dit iets met bewegen moest zijn. Zodra ik de opleiding voor Cesar oefentherapie leerde kennen was ik direct geïnteresseerd. Het mooie is dat ik tijdens de opleiding mijn eigen lijf leerde kennen en ook werd ik me erg bewust van mijn eigen houding. Je kunt pijn daadwerkelijk verminderen met een goede houding en een gezonde manier van bewegen.

Geïnteresseerd in stress

Toen ik mijn opleiding afgerond heb in 1984, heb ik 5 jaar in Hilversum gewerkt bij een astmacentrum. Ik heb daar geleerd breder naar mensen te kijken. Hoe iemand zich voelt hangt namelijk erg af van hoe die persoon met zichzelf omgaat. Kijk je positief naar jezelf? Dan ben je ook sterk en positief.

Na die 5 jaar ben ik in 1989 mijn eigen praktijk in Ommen begonnen. Na al die jaren werk ik nog steeds met heel erg veel plezier. Het mooie is dat ik mensen echt kan helpen. Daarbij kijk ik niet alleen maar naar houding en spieren, ik kijk verder. Houdingsklachten hebben namelijk vaak met spanning of stress te maken. Mijn afstudeerscriptie ging al over stress en dit onderwerp heeft mijn interesse nooit losgelaten.

Om mijn cliënten nog beter te kunnen helpen heb ik me met behulp van opleidingen tussen 2010 en 2015 verder gespecialiseerd. Iemand met pijn- en stressklachten kan daarom nu gewoon bij dezelfde therapeut terecht. Vaak hoor ik van cliënten dat het fijn is dat ik rustig ben en me goed kan inleven. In mijn praktijk is er altijd ruimte voor uw verhaal en belangrijk is dat u altijd uzelf kan zijn.

Yes!

Het mooie van mijn vak vind ik dat mensen vaak zorgelijk binnenkomen, maar met een ‘yes-gevoel’ weer weg gaan. Als ik dan hoor dat iemand een hele goede spreekbeurt heeft gehouden dankzij mijn oefeningen, of dat iemand weer in zichzelf gelooft, geeft me dat een heel goed gevoel. Daar doe ik het voor.